Sales consultancy

Onze sales consultancy staat voor : 

Resultaat verbetering 

Verkoop strategie

Sparringpartner voor het MKB

Sales consultancy

Als sales consultants zijn wij altijd bezg met het verbeteren en optimaliseren van de commerciele resultaten.  

Onze sales consultantcy is altijd resultaat gericht, wij analyseren waar de kansen voor uw bedrijf liggen . Aan de hand van de onze analyse gaan wij een strategie voor uw succes ontwikkelen, vervolgens gaan we aan de slag en zorgen ervoor dat uw doelen worden gerealiseerd  !

Sales consultancy

Heb ik sales consultancy nodig?

Middels interviews en sparringsessies stel ik een bondig en passend verhaal op met duidelijke beelden en een heldere storyline. Zo bouwen we in een aantal slagen een plan in presentatievorm dat je eenvoudig kunt delen met jouw team en organisatie. Hierbij wil ik de kern van de strategie neerzetten in één krachtige slide. Een slide die iedereen kan begrijpen en onthouden. Dit legt een belangrijke basis voor de acceptatie van je plan. Op basis van ontvangen omzet cijfers op klantniveau, omzetgroepen zal ik een analyse maken van de afgelopen periode. Op basis hiervan kunnen we prognose maken voor de omzetontwikkeling naar de toekomst. Zo wordt jouw ambitie vertaald in concrete omzetgroei cijfers voor de komende jaren, eventueel aangevuld met marge en rendement ontwikkeling.

Jij hebt ideeën en groei ambitie! Ik help deze te vertalen in een succesvolle Commerciële Strategie.

Samen gaan we aan de slag om jouw plannen en ambitie te vertalen in een onderbouwde commerciële groei strategie. Als sales consultant zorg ik dat jouw strategie deelbaar is met anderen en help je op weg met de implementatie. 

Duidelijke storyline

Jouw ideeën vertaald in een duidelijke storyline die antwoord geeft op vragen als: “Waar gaan we naar toe? Waarom? Wat en hoe gaan we dan doen?”. Hierbij maakt hij gebruik van de methode van het piramide principe. Deze methode geeft een heldere structuur om krachtig een boodschap te brengen. Jij krijgt een plan vertaald in een PowerPoint storyline die je overtuigend kunt delen en bespreken met de organisatie. Zo kun je zaken in beweging zetten en verder aanscherpen. 

Feiten boven aannamens

Ernst-jan duikt in de cijfers en zal huidige omzet en rendement situatie op klantniveau analyseren en extrapoleren. Hij gaat aannames zo veel mogelijk onderbouwen met feiten zodat juiste keuzes gemaakt worden in de juiste richting.Jij krijgt een groeistrategie die cijfermatig onderbouwd is en gebaseerd op haalbare uitgangspunten. Een ambitieus en haalbaar toekomstplan is je basis voor succes.  PowerPoint storyline die je overtuigend kunt delen en bespreken met de organisatie. Zo kun je zaken in beweging zetten en verder aanscherpen. 

Ondersteuning bij implementatie

Ernst-jan begeleidt de implementatie van de groeistrategie. Samen met jou gaat hij aan de slag om de strategie uit te rollen en een breed draagvlak te creëren binnen de organisatie. Denk aan werkgroepen formeren, ambassadeurs creëren om zo concreet het plan te vertalen in activiteiten en planning.Jij wordt op een praktische wijze ondersteund om je plan te vertalen in concrete acties en verander daadkracht in de organisatie. 

Ook gaan we een crm systeem implementeren, eerste gaan we kijken welke bij uw organisatie past. Er zijn heel veel verschillende CRM systemen zoals Salesforce, pipedrive, hubspot

Met onze salesscan krijgt u antwoord op de volgende vragen:

Onze salesscan geeft inzicht op de werkwijze van uw organisatie. Met onze analyse en rapportage krijgt je zicht op de verbeterpunten en kunnen we samen een plan van aanpak maken om de verbeterpunten te implementeren. De vragen die we onszelf stellen tijdens een salesscan zijn :

  • hoe houd je je salesteam gemotiveerd?
  • Is de sales funnel gevuld met warme leads?
  • Hoe kom je  en vinden we sales talent voor onze organisatie?
  • Zijn salesprocessen effectief en efficiënt ingericht?
  • Waar liggen kansen voor het beteren van efficiency en effectiviteit?
  • Is de managementinformatie over het salesproces tijdig en volledig beschikbaar?
  • Hoe kunnen we actiegericht onze accounts beheren?
  • Zijn onze gesprekspartners de juiste beslissers in het koopproces?
  • Op welke manier kan ons salesteam mee bewegen met de markt?
  • Is er extra kennis en training nodig om het verkoopproces te stimuleren?

De Majorkeysales scan geeft je een duidelijke beeld van hoe je organisatie ervoor staat. Door de verbeterpunten te implanteren, krijg je een efficiënte structuur die de salesprocessen binnen jouw organisatie verbeteren. Waardoor je doelen op het gebied van sales behaald.